Bölgesel Yağlanma: Lipoliz

Mezoterapi ile Lipoliz, minimal enjeksiyon yöntemleri mantığında özellikle bölgesel yağlanma ve selülit tedavisine yönelik olarak yağ dokusunu eritmeyi amaçlayan medikal içeriklerin enjeksiyon yoluyla sorunlu bölgelere uygulanması işlemidir. Uygulamada kullanılan medikal içeriklerin ana unsurunu insan vücudunda var olan ve yağların erimesini sağlayan “fosfatidikolin” maddesi oluşturmaktadır. Kişinin beklentileri ve hekimin tespitleri doğrultusunda lipoliz uygulamasının gerçekleştirileceği bölgeler ve uygulama planı belirlenir. Tedavi planı doğrultusunda, ince uçlu bir mezoterapi iğnesi vasıtasıyla cildin uygun derinlikte belirlenmiş hedef yağ dokusu noktalarına hazırlanmış olan karışımın enjeksiyonu sağlanır. İğneler lokal anesteziyi gerekli kılacak bir acı vermemekle birlikte, Mezoterapi ile Lipoliz işlemi gerçekleştirileceği bölgeye lokal anestezi uygulandıktan sonra da yapılabilir.
bölgesel yağlanma
Mezoterapi işleminde cildin ihtiyaç duyduğu medikal içerikler (doğal ve homeopatik vitaminler, minareller, aminoasitler vb.) bir karışım haline getirilip uygun derinlikte minik enjeksiyonlar halinde, cildin 1 – 3 mm derinliğine uygulanmaktadır. Mezoterapi ile Lipoliz işleminde ise cilt altındaki yağ dokularına ulaşabilmek ve daha derin noktalara enjeksiyon sağlayabilmek üzere, bölgeye bağlı olarak, 6 – 13 mm derinliğine inebilen iğneler kullanılmaktadır.

Mezoterapi uygulamasında kullanılan medikal içerikten farklı olarak, Mezoterapi ile Lipoliz uygulamasında özellikle yağ dokularına etki edecek ve yağ erimesini sağlayacak fosfatidikolin içerikli bir enjeksiyon sağlanmaktadır. Bir diğer fark ise, Mezoterapi ile Lipoliz işleminin mezoterapi işlemine göre daha uzun süre aralıklarla gerçekleştirilmesidir.

Mezoterapi ile Lipoliz Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Cerrahi müdahale gerektirmeksizin incelme sağlanabilmektedir. Özellikle basen, iç bacaklar, karın ve yan bölgeler gibi alanlarda incelme sağlanmasında etkilidir. Yağ yakımı sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır. Kilo verildiğinde incelme gözlemlenmeyen, ancak kilo alındığında vücut yağlarının depolandığı sorunlu bölgelerde incelmeyi mümkün kılar. Vücut biçimlendirir. Selülitli görüntüyü iyileştirir. Genel itibariyle ciltte toparlanma oluşturur.

Mezoterapi ile Lipoliz uygulaması ortalama 10 – 15 dakika sürmektedir. Bu açıdan pratik ve öğle molasında bile gerçekleştirilebilir bu yöntem sonrası kişi gündelik hayatına geri dönebilir. Amaçlanan tedavi doğrultusunda kişiden kişiye değişmekle birlikte, haftada bir ya da iki haftada bir gerçekleştirilecek ortalama 6–8 seans ile istenilen sonuçlara ulaşılmaktadır.

Mezoterapi ile Lipoliz Uygulamasının Yan Etkileri ve Riskleri Var Mıdır?

Uygulama sonrası uygulama yapılan bölgede geçici kızarıklık, morarma, şişlik, kaşıntı ve alerjik reaksiyonlar görülebilir. Estetik amaçlı gerçekleştiriliyor olsa da Mezoterapi ile Lipoliz uygulamasının tıbbi bir işlem olduğu unutulmamalı ve mutlaka uzman ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Dikkat gösterilmesi gereken bu husus, hem risk oluşturabilecek etkenlerin tespitinde ve önlenmesinde, hem de uygulamanın başarısında önemli bir koşulu oluşturmaktadır.
bölgesel yağlanma lipoliz selülit

Sellülit

Özellikle kadınlarda görülen, derialtı yağ dokusunun bölgesel olarak metabolik bozukluğudur. Birçok faktör oluşumunda rol oynar; genetik faktörler, sağlıksız beslenme (alkol, sigara), venöz yetersizlik, lenfatik dolaşım bozukluğu, gebelik ve hormonlar. En önemli hormonlardan biri östrojendir bu nedenle sellülit en sık kadınlarda görülmektedir.

Sellülitin birkaç evresi vardır. Erken dönemde dışarıdan bakıldığında görülmez, sadece cilt sıkıldığında görülen yumrular vardır. Bu dönemde tedavi daha kolaydır. Tedavi edilmedikçe gözle görülebilen daha sert yumrular meydana gelir ve tedavisi zorlaşmaya başlar.

Bölgesel yağlanma ve selülit tedavisinde sağlıklı beslenme, düzenli spor, mezoterapi ve cihaz uygulamaları yer almaktadır.
Mezoterapi, intradermal (derinin içine) olarak uygulanan yağ yakıcı ilaç (fosfotidilkolin, cafein, carnitin, organic silisyum) karışımının minimal dozlarda sorunlu bölgeye enjekte edilmesi mantığına dayanan basit bir yöntemdir. Yağlar parçalanır, eritilir ve o bölgeden uzaklaştırılır.

Selülitte ise ayrıca lenf dolaşımını sağlamak, ödem gidermek için ilk 3 seansta farklı ilaç karışımları tedaviye eklenir. Tedavilerin son seanslarında yağ dokusunun kaybı ile ortaya çıkan deri elastikiyeti için ilaç karışımları kullanılır ve derinin sıkılaşması sağlanır.

Kullanılan iğnenin çapı çok incedir (yaklaşık bir saç teli kalınlığında) uzunluğu ise 4-10mm kadardır. Bu sebeple işlem sırasında ağrı pek ortaya çıkmaz. Rahatsızlık hisseden hastalar ise işlemden 45 dakika önce bir anestezik krem kullanabilirler. Olası yan etkileri çoğu hafif ve geçicidir. Hafif yanma ve kaşıntı morluk ve kızarıklık sık görülen yan etkilerdir. Çoğu morluk bir hafta içinde geçer. Mezoterapiden hemen sonra günlük yaşamınıza ve işinize geri dönebilirsiniz.

Tedavi sonuçları ve uygulama seansları uygulanan bölgeye ve problemin yaygınlığına göre değişir.yaklaşık 10-15 seans uygulama gerekmektedir. Selülit ve bölgesel yağlanmanın tedavi sonuçları ilk birkaç tedaviden (4-5 seans) sonra görülür.

Yorum Yap